Geert Renckens

informaticus – genealoog – fotograaf – auteur – vader – filosoof

Geert Renckens

informaticus – genealoog – fotograaf – auteur – vader – filosoof
blog.GeertRenckens.eu

H. Karel van Sint Andries

Op 3 juni 2007 heeft paus Benedictus XVI pater Karel heilig verklaard.

Pater Karel is geboren te Geleen op 11/12/1821 als Joannes Andreas Houben. Hij trad in bij de Congregatie der Passionisten en werd priester gewijd op 21/12/1850. Het grootste deel van zijn leven bracht hij door in Ierland, waar meerdere wonderbaarlijke genezingen aan hem worden toegeschreven. Met zijn individuele begeleidng van personen verwierf hij roem tot in America en Australië. Pater Karel is in de volksmond ook bekend als “Saint of Mount Argus”.

Mijn heeroom-missionaris in Brazilië, suggereerde me om de kwartierstaat van Pater Karel eens na te pluizen omdat er mogelijk verwantschap zou zijn. De verwantschap is zelfs dubbelvoudig, met redelijk ingewikkelde kwartierherhalingen.

Op het internet is heel wat interessante informatie te vinden over pater Karel. Vooral de nederlandse website paterkarel.nl is goed en overzichtelijk.

Meer : genea.renckens.be (klik Actueel – Weblog)

Reacties zijn gesloten.

© De teksten, afbeeldingen en media in dit document zijn auteursrechtelijk beschermd door nationale en internationale auteursrechten en mogen zonder voorafgaande toelating onder geen enkele vorm worden gepubliceerd of gebruikt. Citeren kan mits vermelding van auteur en datum en verwijzing naar de website blog.GeertRenckens.eu.