Geert Renckens

informaticus – genealoog – fotograaf – auteur – vader – filosoof

Geert Renckens

informaticus – genealoog – fotograaf – auteur – vader – filosoof
blog.GeertRenckens.eu

Philip Dickmans : vriend wordt bisschop

Vandaag heeft paus Paus Benedictus XVI Philip Dickmans benoemd tot bisschop.

Philip was proost van Chiro St.-Gerolf en kapelaan in onze parochie van 1990 tot 1996. Daarna vertrok hij naar het bisdom Palmas in Brazilië als Fidei Donumpriester. Dat betekent dat hij door het bisdom Hasselt “als geschenk tijdelijk is uitgeleend”. Toen ik groepsleider was bij Chiro St.-Gerolf in Genk was Philip proost van onze chirogroep. Philip was voor mij één van de geweldigste priesters die ik ooit ontmoette en waarmee ik als jeugdleider intens samenwerkte. Niet alleen als priester, maar ook als mens was Philip bijzonder ! Zéér charismatisch en ontzettend sociaal. Vaak hadden we toffe gesprekken over het geloof, bezinning, liturgie en de kerk als instituut. Ik herinner me dat we soms grapten dat ze “Philip paus moesten maken om aan de kerk toch eens ’t één en ’t ander te veranderen…” Hij was priester én rakker als speelkameraad tussen onze chirojongens, maar ook oprechte vriend en vertrouwenspersoon van iedereen in de leidingsploeg ! In zijn geboortestreek, Halen, noemden ze hem “ne speciale”. Voor mij : een eenvoudige man, avonturier, grapjas en vriend met zeer sterke diepgang in het geloof.

Philip, het ga je goed als bisschop !

Reacties zijn gesloten.

© De teksten, afbeeldingen en media in dit document zijn auteursrechtelijk beschermd door nationale en internationale auteursrechten en mogen zonder voorafgaande toelating onder geen enkele vorm worden gepubliceerd of gebruikt. Citeren kan mits vermelding van auteur en datum en verwijzing naar de website blog.GeertRenckens.eu.