Geert Renckens

informaticus – genealoog – fotograaf – auteur – vader – filosoof

Geert Renckens

informaticus – genealoog – fotograaf – auteur – vader – filosoof
blog.GeertRenckens.eu

Maanlanding

Mijn zus en ik mochten wakker blijven voor deze avond. Ik ben (bijna) 7 jaar en mijn zus een jaar jonger. We waren wild zoals kinderen altijd zijn als er iets speciaals is : in de living spelletjes allerhande, met kussens gooien. De televisie stond de hele avond aan. Dat was erg uitzonderlijk, want normaal waren er na het nieuws van 22:30 u. geen uitzendingen meer…
Tot mijn vader kwaad werd : wees nu stil en kijk naar de televisie. En we keken… Live waren we er getuigen van hoe Neil Arstrong de eerste stappen zette op de Maan. Buzz Aldrin volgde. Indrukwekkend, maar pas jaren later besefte ik het belang van deze gebeurtenis voor onze mensheid.
Waarschijnlijk mijn verste – maar zeker mijn scherpste televisieherinneringen…

Reacties zijn gesloten.

© De teksten, afbeeldingen en media in dit document zijn auteursrechtelijk beschermd door nationale en internationale auteursrechten en mogen zonder voorafgaande toelating onder geen enkele vorm worden gepubliceerd of gebruikt. Citeren kan mits vermelding van auteur en datum en verwijzing naar de website blog.GeertRenckens.eu.