Geert Renckens

informaticus – genealoog – fotograaf – auteur – vader – filosoof

Geert Renckens

informaticus – genealoog – fotograaf – auteur – vader – filosoof
blog.GeertRenckens.eu

Firma “Van Briel Peer”

firma Van Briel

firma Van Briel

Mijn grootvader, Karel Van Briel (° Peer 19/4/1902 – + Peer 18/4/1967), was een ondernemend man. In de jaren 1920 was hij pionier in elektriciteitswerken. Later richtte hij samen met een broer de firma “Van Briel Peer” op : elektriciteitswerken en fabricatie van betonnen palen. Kort nadat hij stierf in 1967 is de firma failliet gegaan.
Tijdens de 2de wereldoorlog doorstonden mijn grootouders zwarte tijden. E.H. Hendrik Nijs, broer van mijn grootmoeder Irma Nijs, was leraar aan het college van Bree (Maaseik ?) en kende vloeiend Engels. Toen een engelse piloot in de omgeving neerstortte werd priester-leraar Hendrik Nijs erbij gehaald. Met zijn kennis van het Engels hielp hij de piloot aan een onderkomen. Hij werd echter verklikt …

Meer : genea.renckens.be (klik Actueel – Weblog)

Reacties zijn gesloten.

© De teksten, afbeeldingen en media in dit document zijn auteursrechtelijk beschermd door nationale en internationale auteursrechten en mogen zonder voorafgaande toelating onder geen enkele vorm worden gepubliceerd of gebruikt. Citeren kan mits vermelding van auteur en datum en verwijzing naar de website blog.GeertRenckens.eu.