Geert Renckens

informaticus – genealoog – fotograaf – auteur – vader – filosoof

Geert Renckens

informaticus – genealoog – fotograaf – auteur – vader – filosoof
blog.GeertRenckens.eu

Kennismaking met het Rijksarchief

Het is nu al meer dan een jaar dat ik mezelf een amateur-genealoog pleeg te noemen. Genealogie begint meestal met een bezoek aan de archieven. Niet zo met mij… Eigenlijk schaam ik me daar wel een beetje voor…
Hoe dat komt… Zeker drukke familiale en professionele omstandigheden, maar ook : Ik heb het geluk dat mijn ouders in de jaren ´70 en ´80 van de vorige eeuw hun (en dus ook mijn) hele stamboom hebben uitgezocht. Zij bezochten in die tijd zeer regelmatig het Rijksarchief te Hasselt en Maastricht. Mijn kwartierstaat heb ik dus hapklaar voorgeschoteld gekregen. Mijn ambitie was om het uit te breiden naar mijn kinderen, dus de kwartierstaat van mijn vrouw moest opgezocht worden. Bovendien – ik zeg het eerlijk – heb ik heel wat gegevens

Meer : genea.renckens.be (klik Actueel – Weblog)

Reacties zijn gesloten.

© De teksten, afbeeldingen en media in dit document zijn auteursrechtelijk beschermd door nationale en internationale auteursrechten en mogen zonder voorafgaande toelating onder geen enkele vorm worden gepubliceerd of gebruikt. Citeren kan mits vermelding van auteur en datum en verwijzing naar de website blog.GeertRenckens.eu.