Geert Renckens

informaticus – genealoog – fotograaf – auteur – vader – filosoof

Geert Renckens

informaticus – genealoog – fotograaf – auteur – vader – filosoof
blog.GeertRenckens.eu

Militaire dienst te Mechelen

Ik werk momenteel bij Telenet, een jong telecombedrijf met haar kantoren in hypermoderne gebouwen te Mechelen. Voordat dit gebouw er werd gezet stond er de militaire kazerne “Baron Michel”. De afbraak van deze kazerne in 1996 was erg omstreden wegens de historische waarde.

kazerne Baron Michel te Mechelen

kazerne Baron Michel (ca. 1905)

kazerne Baron Michel te Mechelen

Telenet-kantoren (2004)

Van 1906 tot 1909 vervulde mijn grootvader en peter, Gerard Jozef Renckens zijn militaire dienst. Hij was gekazerneerd bij het “18de batterie à cheval te Mechelen”. Een beetje zoekwerk op het internet leert me dat er – zeker voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog – meerdere kazernes zijn geweest te Mechelen. Het is me niet duidelijk in welke kazerne mijn peter zijn militaire plicht heeft vervuld. Mogelijk op exact dezelfde plaats als waar ik nu werk ?

Meer : genea.renckens.be (klik Actueel – Weblog)

Reacties zijn gesloten.

© De teksten, afbeeldingen en media in dit document zijn auteursrechtelijk beschermd door nationale en internationale auteursrechten en mogen zonder voorafgaande toelating onder geen enkele vorm worden gepubliceerd of gebruikt. Citeren kan mits vermelding van auteur en datum en verwijzing naar de website blog.GeertRenckens.eu.