Geert Renckens

informaticus – genealoog – fotograaf – auteur – vader – filosoof

Geert Renckens

informaticus – genealoog – fotograaf – auteur – vader – filosoof
blog.GeertRenckens.eu

Van Briel : kasteelpersoneel en dienaars

Als je doorheen mijn genealogiebestand surft kom je in de takken van de Van Briel’s nogal wat beroepen tegen die in de sfeer van kasteelpersoneel zitten. Waarschijnlijk zaten deze familie’s generatie’s lang in deze “sector”. Enkele voorbeeldjes : mijn eigen overgrootvader, Pieter Jozeph Van Briel (° Helchteren, 4/3/1861 + Peer 10/8/1943) was tafeldienaar en hovenier te Eelen. Zijn echtgenote, Maria Elisabeth Coninx (°15/7/1863)was kokkin. Later werden zij handelaars in stoffen en nog later in electriciteitsartikelen (begin van de 20ste eeuw). Pieter Jozeph’s moeder, Maria Elisabeth Rutten (° Hechtel 3/5/1825 + Helchteren 5/2/1890) was een zogenaamd onecht kind (onbekende vader). Ze heeft dus de naam van haar moeder gekregen die werkzaam was als meid, vermoedelijk op het kasteel Ter Doolen te Helchteren. In die tijd was het standenverschil tussen de kasteelheren en het huispersoneel erg …

Meer : genea.renckens.be (klik Actueel – Weblog)

Reacties zijn gesloten.

© De teksten, afbeeldingen en media in dit document zijn auteursrechtelijk beschermd door nationale en internationale auteursrechten en mogen zonder voorafgaande toelating onder geen enkele vorm worden gepubliceerd of gebruikt. Citeren kan mits vermelding van auteur en datum en verwijzing naar de website blog.GeertRenckens.eu.