Geert Renckens

informaticus – genealoog – fotograaf – auteur – vader – filosoof

Geert Renckens

informaticus – genealoog – fotograaf – auteur – vader – filosoof
blog.GeertRenckens.eu

1670, Hongarije

familiewapen Geladé

wapen van Hongarije

Vandaag ben ik bij de 87-jarige Jozef Geladé in Stevoort geweest : een kranige man die je zeker die leeftijd niet zou geven. Deze man heeft de stamboom van de Geladé´s grotendeels uitgepluisd.
De verste voorvader in dit geslacht is Haubie Geladie (mogelijk ook : Guladie) die ook in de kwartierstaat van mijn zonen 2 keer voorkomt.
Haubie is rond 1670 geboren in Changoe Tari in Hongarije. Hij was een zéér bekwaam vakman : smid en houtbewerker, en werd om die reden naar onze streken gehaald. Hij vestigde zich te Sint-Lambrechts-Herk en bouwde vele (water)molens in onze streken. In 3 huwelijken bracht hij 24 kinderen op de wereld, bijna allemaal mannen. Hij was 78 toen hij voor de 3de keer trouwde en kreeg toen nog 9 kinderen ! Haubie werd 89 jaar… Waarschijnlijk zijn alle …

Meer : genea.renckens.be (klik Actueel – Weblog)

Eén reactie op “1670, Hongarije”

 1. Vaes schreef:

  Goeie dag,

  Mijn oom was ook een Geladi en één van zijn zonen heeft ook opzoekingen gedaan naar zijn voorouders en komt bij dezelfde voorvader terecht.
  Deze gegevens zijn te vinden op geneanet.
  Weet u of er nog bestaande molens zijn van de hand van deze man ? Of bestaat er soms een boek over deze familie waarin wij nog meer gegevens kunnen vinden ?
  Met dank op voorhand.
  Hilde

© De teksten, afbeeldingen en media in dit document zijn auteursrechtelijk beschermd door nationale en internationale auteursrechten en mogen zonder voorafgaande toelating onder geen enkele vorm worden gepubliceerd of gebruikt. Citeren kan mits vermelding van auteur en datum en verwijzing naar de website blog.GeertRenckens.eu.