Geert Renckens

informaticus – genealoog – fotograaf – auteur – vader – filosoof

Geert Renckens

informaticus – genealoog – fotograaf – auteur – vader – filosoof
blog.GeertRenckens.eu

Pitje Patje : Jan Govaerts, autobiografie

Jan Govaerts

Jan Govaerts

Een nazaat van Haubie Geladé (de molenbouwer uit Hongarije), een zekere Jan Govaerts (°2/5/1834,Ulbeek + 27/2/1910,St.-Truiden), heeft op het einde van zijn leven een uitgebreide autobiografie geschreven. Het werd door zijn zoon Emiel bij de “Drukkerij der abdij van Tongerlo” uitgegeven. Jan´s grootmoeder, Anna Catharina Geladé, kleindochter van Haubie Geladie, vertelde hem zeer veel verhalen over vroeger. Een Nonkel van Jan, nl. Peter Govaerts, was wever/naaier. Men noemde hem Pitje (van : Peter) Hij kocht de textielzaak Davignie in Hasselt op, en kreeg van zijn personeel nog …

Meer : genea.renckens.be (klik Actueel – Weblog)

Eén reactie op “Pitje Patje : Jan Govaerts, autobiografie”

  1. geladi roger schreef:

    hallo
    bij het surfen op google ben ik op deze site gekamen,
    bestaat er een boek of meer info over mijn over over over over grootvader.
    mvg

© De teksten, afbeeldingen en media in dit document zijn auteursrechtelijk beschermd door nationale en internationale auteursrechten en mogen zonder voorafgaande toelating onder geen enkele vorm worden gepubliceerd of gebruikt. Citeren kan mits vermelding van auteur en datum en verwijzing naar de website blog.GeertRenckens.eu.