Geert Renckens

informaticus – genealoog – fotograaf – auteur – vader – filosoof

Geert Renckens

informaticus – genealoog – fotograaf – auteur – vader – filosoof
blog.GeertRenckens.eu

genealogie Vanstraelen

Gisteren kennis gemaakt met Martin Slootmaekers, een doorwinterde genealoog en sympatieke man. In onze kwartierstaat staan enkele Vanstraelen´s die ik ook op zijn, overigens zeer verzorgde, website Slootmaekers en Vanstraelen terugvond. Het was een hartelijke kennismaking, waarbij ik bijzonder geïnteresseerd was in zijn opzoekingen, die teruggaan tot in Straelen (nederlands Limburg) en Keulen rond 1100. Hij was op zijn beurt bijzonder geboeid door de originele opbouw van mijn website. We zaten snel op dezelfde golflengte !
Martin heeft de boeken “Slootmaekers” en “genealogie Vanstraelen” uitgegeven. Het laatste boek geeft een volledig overzicht van alle Vanstraelen´s die afstammen van Heinrick Vanstraelen, die zich in Alken vestigde rond 1500. Leuke anekdotes, lokale geschiedenis en allerhande genealogie-weetjes illustreren het geheel.

Ik zal de kwartierstaat van de gemeenschappelijke voorouders Joes Vanstraelen x Agnes Timmermans (x Alken 24/2/1683) overnemen in mijn gegevens, mét duidelijke verwijzing naar zijn uitgave. Hij heeft immers het opzoekingswerk gedaan, samen met verwant Valère Vanstraelen. We waren het er roerend over eens dat ontzettend veel stambomen op het internet klakkeloos gecopieerd (geplagieerd !) worden, zonder enige controle van de bronnen of toestemming van de auteurs ! Een toestand die veel genealogieën/stambomen ongeloofwaardig en onbetrouwbaar maken op het internet.

2 reactie's op “genealogie Vanstraelen”

  1. Rechtzetting schreef:

    Straelen (Nederlands [‘straːlə(n)], Duits [‘ʃtraːlən]) is een plaats in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, gelegen in het district Kleef.

  2. Geert schreef:

    Beste Jan, Dank voor rechtzetting ! Omdat mijn genealogie-blog niet meer toegankelijk is, heb ik het artikel hier vervolledigd.

© De teksten, afbeeldingen en media in dit document zijn auteursrechtelijk beschermd door nationale en internationale auteursrechten en mogen zonder voorafgaande toelating onder geen enkele vorm worden gepubliceerd of gebruikt. Citeren kan mits vermelding van auteur en datum en verwijzing naar de website blog.GeertRenckens.eu.