Geert Renckens

informaticus – genealoog – fotograaf – auteur – vader – filosoof

Geert Renckens

informaticus – genealoog – fotograaf – auteur – vader – filosoof
blog.GeertRenckens.eu

Jos x Ann

Vandaag naar het huwelijksfeest van Jos en Ann geweest. Jullie zullen al wel gemerkt hebben dat ik áltijd familienamen en zo veel mogelijk geboortedatums en eventueel overlijdensdatums vermeld… Misschien vervelend om te lezen (vindt mijn vrouw toch ;-), maar zeer belangrijk om personen te kunnen traceren in de bevolkingsregisters en archieven én in mijn gegevensbank. Uiteindelijk is dit een genealogie-site ! Deze keer dus niet. Op de huwelijksaankondiging stond gewoon “Jos & Ann”. Tegenwoordig is de familienaam niet meer nodig. Ik weet het, ´t is cliché, maar toch : “in onzen tijd” werd een huwelijk aangekondigd als : “de Heer en Mevrouw Edgard en Flora Schreurs-Vos hebben de eer u aan te kondigen dat hun dochter … op … te … in het huwelijk zal treden met …, zoon van de Heer en Mevrouw …” Misschien inderdaad een beetje bombastisch… Maar je wist ten minste …

Meer : genea.renckens.be (klik Actueel – Weblog)

Reacties zijn gesloten.

© De teksten, afbeeldingen en media in dit document zijn auteursrechtelijk beschermd door nationale en internationale auteursrechten en mogen zonder voorafgaande toelating onder geen enkele vorm worden gepubliceerd of gebruikt. Citeren kan mits vermelding van auteur en datum en verwijzing naar de website blog.GeertRenckens.eu.