Geert Renckens

informaticus – genealoog – fotograaf – auteur – vader – filosoof

Geert Renckens

informaticus – genealoog – fotograaf – auteur – vader – filosoof
blog.GeertRenckens.eu

stam Lantmeeters & familie Baken

Jan Lantmeeters is een leeftijdsgenoot van mij te Genk. In de lagere school (Broedersschool) zaten we verschillende studiejaren samen in de klas (ik heb er nog `n aantal mooie klasfoto´s van). Na de lagere school scheiden onze wegen zich tijdelijk, maar toen ik op 12-jarige leeftijd naar de Chiro ging vonden we elkaar daar terug. We zijn voor een groot deel samen opgegroeid, werden vrienden, vooral in de Chiro door samen jeugdleider te zijn. Hier ontdekten we ook onze gemeenschappelijke interesse voor het verleden van de Chiro-groep. Later werd Jan beroepsbrandweerman te Genk en zocht ook daar heel wat geschiedenis bijeen. In 2000 gaf hij samen met zijn tante Elsa Vandermeersch-Lantmeeters het boek “stam Lantmeeters” uit. Mijn ouders kochten het, maar het duurde – door te drukke andere aktiviteiten – tot voor kort eer dat ik het zelf ben beginnen lezen. Al na enkele minuten bladeren ontdekte ik een belangrijk gemeenschappelijk voorouderpaar te Hoeven/Lindel, Overpelt, nl. Gerardus (Gerrit) Baken (+ Overpelt 26/2/1636) x Overpelt 30/11/1602 Hilleke Van Den Hoevel (Knuysen) (+ Overpelt, 16/10/1658). Omdat dit ouderpaar deel uitmaakt van een kwartierherhaling in de kwartierstaat van mijn grootvader én van mijn grootmoeder is de verwantschap zelfs dubbel.
In het boek “stam Lantmeeters” is het interessante testament …

Meer : genea.renckens.be (klik Actueel – Weblog)

Reacties zijn gesloten.

© De teksten, afbeeldingen en media in dit document zijn auteursrechtelijk beschermd door nationale en internationale auteursrechten en mogen zonder voorafgaande toelating onder geen enkele vorm worden gepubliceerd of gebruikt. Citeren kan mits vermelding van auteur en datum en verwijzing naar de website blog.GeertRenckens.eu.