Geert Renckens

informaticus – genealoog – fotograaf – auteur – vader – filosoof

Geert Renckens

informaticus – genealoog – fotograaf – auteur – vader – filosoof
blog.GeertRenckens.eu

Er staan er nog …

Van Briel Peer

(eigen foto)

Van Briel Peer

(eigen foto)

De Van Briel’s waren ondernemers.Mijn grootvader had een firma waar betonnen palen voor electriciteit en straatverlichting werden gemaakt. Toen ik zelf kind was werd ik er vaak op gewezen dat al die “peel” (meervoud van paal op z’n Peers) in de firma gemaakt waren. Er stonden er toen inderdaad zeer veel met de signatuur “Van Briel Peer”. Ze hadden typische ruitvormige uitsparingen in het I-profiel. Ondertussen ben ik echter een stukje ouder en zijn er veel van die “peel” verdwenen. Eén van de laatsten in de buurt waar ik opgroeide in Genk was de paal die pal naast ons Chiro-lokaal stond waar ik jaren leider geweest ben… Allemaal afgebroken en verdwenen…
Ik heb er echter opnieuw enkelen ontdekt op de binnenweg die ik nu regelmatig neem naar Genk, namelijk langs de Molenvoetweg in de omgeving van kasteel Mombeek te Wimmertingen-Hasselt. Enkele indrukken op bijgevoegde foto’s. Overigens over het kasteel Mombeek : ook hier woont familie : Louis Alfons Van Briel zaliger, was een nonkel van mijn grootvader Karel Van Briel.

(de foto’s werden door mezelf genomen op 26/06/2006)

Meer : genea.renckens.be (klik Actueel – Weblog)

Reacties zijn gesloten.

© De teksten, afbeeldingen en media in dit document zijn auteursrechtelijk beschermd door nationale en internationale auteursrechten en mogen zonder voorafgaande toelating onder geen enkele vorm worden gepubliceerd of gebruikt. Citeren kan mits vermelding van auteur en datum en verwijzing naar de website blog.GeertRenckens.eu.