Geert Renckens

informaticus – genealoog – fotograaf – auteur – vader – filosoof

Geert Renckens

informaticus – genealoog – fotograaf – auteur – vader – filosoof
blog.GeertRenckens.eu

een naam voor het kind

Ervaring heeft me geleerd dat je bij de ontwikkeling van een project best al bij het prilste begin een naam voorziet. Immers : alle bestanden, variabelen, tabellen, objecten enz. in de programmacode moeten duidelijk herkenbare namen hebben. Je kan voor een codenaam gaan, maar ik hou niet zo van voorlopige, geheimzinnige benamingen…

Met mijn kinderen heb ik behoorlijk wat geëxperimenteerd hoe ze reageerden op sommige benamingen. Wat dat bij hen opriep. Of ze het mooi vonden… Heel belangrijk voor een internet-toepssing is ook dat de naam vrij is. Dus dat hij eigenlijk nog niet bestaat als website….

Het wordt euventa !

“euventa” is afgeleid van het latijnse “eventum”. Een event (nl: aktiviteit ; fr: événement ; du :Termine ) is gebeurtenis, gebonden aan een plaats en tijdstip. De zoektocht naar een vrije domeinnaam op het internet heeft me gedreven om de letter ‘u’ als 2de letter toe te voegen (met een knipoog naar Europa ;-) )

Reacties zijn gesloten.

© De teksten, afbeeldingen en media in dit document zijn auteursrechtelijk beschermd door nationale en internationale auteursrechten en mogen zonder voorafgaande toelating onder geen enkele vorm worden gepubliceerd of gebruikt. Citeren kan mits vermelding van auteur en datum en verwijzing naar de website blog.GeertRenckens.eu.