Geert Renckens

informaticus – genealoog – fotograaf – auteur – vader – filosoof

Geert Renckens

informaticus – genealoog – fotograaf – auteur – vader – filosoof
blog.GeertRenckens.eu

Weer een nieuwe blog ?

Vandaag heb ik deze blog op poten gezet… Mensen die mij wat beter kennen weten dat ik al 2 andere blogs schrijf en een aantal andere kanalen heb waar ik “mijn schrijfsels post”. Mijn lievelingsblog is die op mijn genealogie-website stam Renckens. Dit is geen blog waarmee ik de ambitie heb om hoge bezoekersaantallen te scoren of veel geld te verdienen. Het is een aanvulling op mijn genealogie-website (hobby) en bestemd voor familie, verwanten, vrienden en collega-amateurgenealogen. Een andere blog handelt over mijn ervaringen bij de ontwikkeling van het project euventa. Dit is een blog die erg onvolledig is en waarmee ik bij deze besluit om er mee te stoppen. Voorlopig althans, want ik heb momenteel andere uitdagingen voor de boeg die mijn tijd zullen opeisen.

Mijn genealogie-blog is onderdeel van een website die ik volledig zelf geprogrammeerd heb en op een SOHO-webservertje draait. Op deze blog zijn niet al mijn postings te lezen. Als je aan stamboomonderzoek doet, weet je immers heel wat zaken van de familie die tot de intiemste sfeer van mensen behoort (familieruzie’s, oorlogsverleden, verhalen van minnaars en minnaressen, ziektes en erfelijkheden, politieke en religieuze overtuigingen, kleine en grote criminaliteiten, onechte kinderen, enz.) Deze zaken liggen daaarom heus niet altijd in een ver verleden ! Geheimhouding van deze informatie is voor mij een topprioriteit en daarom dat ik nogal wat aandacht schenk aan de beveiliging en het privacy-beleid van mijn stamboomwebsite !

Voor deze nieuwe blog huur ik webruimte bij een vlaams hostingbedrijf. Het programma dat ik gebruik is WordPress, een programma dat vooral in de uitgeverswereld veel gebruikt wordt. Het biedt heel wat mogelijkheden : geschikt voor internationalisatie, verdeling in categorien, reactie’s en RSS-feeds, etc… Een deel van mijn genealogie-blog zal ik copiëren of ernaar refereren en de euventa-blog wordt in zijn geheel overgenomen. Veel leesplezier en denk eraan : reactie’s zijn welkom en zullen met aandacht gelezen worden !

Geert

Reacties zijn gesloten.

© De teksten, afbeeldingen en media in dit document zijn auteursrechtelijk beschermd door nationale en internationale auteursrechten en mogen zonder voorafgaande toelating onder geen enkele vorm worden gepubliceerd of gebruikt. Citeren kan mits vermelding van auteur en datum en verwijzing naar de website blog.GeertRenckens.eu.