Geert Renckens

informaticus – genealoog – fotograaf – auteur – vader – filosoof

Geert Renckens

informaticus – genealoog – fotograaf – auteur – vader – filosoof
blog.GeertRenckens.eu

Skype

Sinds enkele dagen skype ik ook ! Een beetje gedwongen door werkomstandigheden en collega’s. Niet erg, want het is immers gratis als je van skype naar skype belt, wereldwijd ! En gezien ik veel tijd aan de PC doorbreng moet ik thuis geen extra kosten aan hardware (telefoontoestel) uitgeven.

Mijn gebruikservaringen zijn echter genuanceerd. Skype was in den beginne wereldwijd een groot succes voor internationale gesprekken. In Vlaanderen kwam het voor de gewone gebruiker langzamer op gang wegens goedkope tarieven voor lokale geprekken met vaste lijnen.

Door het grote succes heeft Skype sinds enige tijd ernstige problemen met overbelasting van haar infrastructuur. Blijkbaar concentreren ze zich dan ook op de meest winstgevende bevolkingslagen en regio’s. De armere landen zoals Brazilië horen daar blijkbaar niet bij, want een gesprekje met mijn heeroom aldaar was abominabel en viel voortdurend uit. Als vlaming in het buitenland, met veel internationale gesprekken wereldwijd adviseerde hij www.poivy.com of www.internetcalls.com.

Reacties zijn gesloten.

© De teksten, afbeeldingen en media in dit document zijn auteursrechtelijk beschermd door nationale en internationale auteursrechten en mogen zonder voorafgaande toelating onder geen enkele vorm worden gepubliceerd of gebruikt. Citeren kan mits vermelding van auteur en datum en verwijzing naar de website blog.GeertRenckens.eu.