Geert Renckens

informaticus – genealoog – fotograaf – auteur – vader – filosoof

Geert Renckens

informaticus – genealoog – fotograaf – auteur – vader – filosoof
blog.GeertRenckens.eu

Censuur

Een aantal Britse internet-providers heeft wikipedia vandaag op de zwarte lijst gezet. Dat betekent dat de meeste britten niet meer op wikipedia kunnen ! Reden : Internet Watch Foundation, een meldpunt tegen websites die illegaal materiaal aanbieden, besloot dat de cover van het album Virgin Killer (1976) van de Duitse rockband The Scorpions ontoelaatbaar is. Er staat een foto op van een jong naakt meisje waabij de gevoelige delen bedekt zijn door gebroken glas.

cover Virgin Killer

schermafdruk uit wikipedia van de cover van Virgin Killer

Bepaalde zaken horen gecensureerd te worden, maar dit beeld is een weergave van het imago van deze rockgroep en een tijdsbeeld uit de jaren ’70 van de vorige eeuw. M.i. is het absoluut niet aanstootgevend in een encyclopedisch werk.

Als je daar tegenover ziet wat amerikaanse televisieseries allemaal tonen tijdens kinderuren, als je het geweld en wapengebruik op computerspelletjes analyseert….

Angelsaksische landen en culturen doen me steeds vaker de haren rijzen over hun paranoïde omgang met sommige gevoelige onderwerpen, teksten, afbeeldingen, etc. In het hierboven beschreven geval is de aantijging de onaanvaardbare fotografie van kinderen die onderworpen zijn aan lustgedreven sexuele handelingen. Ik durf het woord zelf hier niet neerschrijven, want dan loop ik het risico om – zoals een collega-blogger – op de zwarte lijst te komen van ’s werelds grootste zoekmachine !

En dan betalen die rijke amerikanen hopen geld voor onze Rubens-en. Voor die naakte engeltjes hebben toch ook kinderen moeten poseren…

Reacties zijn gesloten.

© De teksten, afbeeldingen en media in dit document zijn auteursrechtelijk beschermd door nationale en internationale auteursrechten en mogen zonder voorafgaande toelating onder geen enkele vorm worden gepubliceerd of gebruikt. Citeren kan mits vermelding van auteur en datum en verwijzing naar de website blog.GeertRenckens.eu.