Geert Renckens

informaticus – genealoog – fotograaf – auteur – vader – filosoof

Geert Renckens

informaticus – genealoog – fotograaf – auteur – vader – filosoof
blog.GeertRenckens.eu

Culturele tolerantie

madonna_borstvoeding

Madonna met kind

Nog maar onlangs schreef ik over britse censuur in wikipedia, en nu verwijdert Facebook, een populaire sociale-netwerk-site, alle foto’s waarop moeders borstvoeding geven aan hun kind. Er werd zelfs een protestgroep “Hey, Facebook, breast-feeding is not obscene!” voor opgericht.

In de kleine lettertjes van de gebruiksvoorwaarden van de website staat zeer gedetailleerd beschreven wat wel en niet getoond mag worden. Een onwerkbare kwaal van deze tijd om alles zo gedetailleerd in regels vast te leggen…

De kloof tussen de Angelsaksische wereld en het oude Europa inzake culturele tolerantie is blijkbaar bijzonder groot. Voor mij niet gelaten : Een jonge moeder die haar kind voedt vind ik van de mooiste beelden van de mens. Ik hoop dat het Vlaamse netlog iets verstandiger omspringt met klachten tegen dit soort foto’s.

Eén reactie op “Culturele tolerantie”

  1. Christophe schreef:

    Als er in Europa één volk of natie is dat ervaring heeft met culturele tolerantie en compromissen dan zijn wij het wel. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat Netlog dat verstandig zal aanpakken 🙂

© De teksten, afbeeldingen en media in dit document zijn auteursrechtelijk beschermd door nationale en internationale auteursrechten en mogen zonder voorafgaande toelating onder geen enkele vorm worden gepubliceerd of gebruikt. Citeren kan mits vermelding van auteur en datum en verwijzing naar de website blog.GeertRenckens.eu.