Geert Renckens

informaticus – genealoog – fotograaf – auteur – vader – filosoof

Geert Renckens

informaticus – genealoog – fotograaf – auteur – vader – filosoof
blog.GeertRenckens.eu

De kloof blijft …

Tot voor een 5-tal jaren terug las je regelmatig commentaren dat ICT-ers niets begrepen van het bedrijfsleven en de business. Vaak waren het technisch zeer bekwame “nerds”. Je kon ze absoluut niets over computers wijsmaken en ze hadden een behoorlijke theoretisch-technische achtergrond. Maar om een goede, bruikbare en zinvolle applicatie te realiseren… Dat was nog wel een ander paar mouwen.

Vandaag blijkt uit de commentaren dat steeds meer managers en bedrijfsleiders er eigenlijk niets van bakken wat betreft de informatisering van hun  onderneming… Ze kennen de ICT-terminologie onvoldoende, entousiast gestarte projecen lopen vaak op een sisser af, de draagkracht van nieuwe applicatie’s als sociale netwerken wordt onderschat, enz.

Informatisering is een relatief nieuw gegeven met enorme mogelijkheden. Onze hedendaagse samenleving spartelt nog steeds met de mogelijkheden en onmogelijkheden van informatisering, digitale netwerken, het internet… Nieuwe terminologie is daarbij een onvermijdelijk maar noodzakelijk kwaad.  En het is niet altijd evident om hiermee juist om te gaan…

Zo gaan, na De Tijd, binnenkort weer een aantal vlaamse kranten digitaal met een electronische lezer (vanaf 11 december). De technologie is deels vergelijkbaar met de inmiddels bekende digitale fotokadertjes… Er wordt in de ontwikkeling en industrie reeds geruime tijd aan dergelijk producten gewerkt en een begrip als e-reader is in de informatica gemeengoed geworden. Maar zou u het begrepen hebben als ik begonnen was over de e-reader ? Nochtans kende je toch begrippen als e-mail en e-commerce …

Reacties zijn gesloten.

© De teksten, afbeeldingen en media in dit document zijn auteursrechtelijk beschermd door nationale en internationale auteursrechten en mogen zonder voorafgaande toelating onder geen enkele vorm worden gepubliceerd of gebruikt. Citeren kan mits vermelding van auteur en datum en verwijzing naar de website blog.GeertRenckens.eu.