Geert Renckens

informaticus – genealoog – fotograaf – auteur – vader – filosoof

Geert Renckens

informaticus – genealoog – fotograaf – auteur – vader – filosoof
blog.GeertRenckens.eu

ruimtelijke ordening en stedenbouw

De oudere generatie’s uit Alken en omgeving zullen zich allicht de Monty herinneren. Aanvankelijk was het een bioscoop en later werd het een danstempel. De voorbije jaren stond de Monty leeg en werd het portaal door late stappers gebruikt als pishoekje. De Monty is nu echter afgebroken voor nieuwbouw. Hoe het precies komt weet ik niet, maar de Monty lag een stuk vooruitgeschoven ten opzichte van de aanliggende gebouwen. Je zou verwachten dat men dit met een volledige afbraak en nieuwbouw iets rationeler zou aanpakken. Niets daarvan.

Op de stoep gebouwd ...

Op de stoep gebouwd ...

De nieuwbouw staat nu ook voor een groot deel op de stoep. Ik kan me geen goede redenen voorstellen waarom er voor zulke bouwplannen een bouwvergunning verleend werd… Misschien om het pishoekje voor de late stappers te behouden… ’t Is in elk geval iets frisser gekleurd en beter verlicht …

Reacties zijn gesloten.

© De teksten, afbeeldingen en media in dit document zijn auteursrechtelijk beschermd door nationale en internationale auteursrechten en mogen zonder voorafgaande toelating onder geen enkele vorm worden gepubliceerd of gebruikt. Citeren kan mits vermelding van auteur en datum en verwijzing naar de website blog.GeertRenckens.eu.