Geert Renckens

informaticus – genealoog – fotograaf – auteur – vader – filosoof

Geert Renckens

informaticus – genealoog – fotograaf – auteur – vader – filosoof
blog.GeertRenckens.eu

Broeder Marcel

Als ik in de streek kom waar ik opgroeide valt het me steeds weer op hoe veel daar veranderd is. Je kan daar weemoedig van worden, maar onlangs deed ik toch weer een leuke ontdekking : het Broeder Marcel-stadion. Het is gebouwd in de bossen waar ik vroeger vaak speelde. Broeder Marcel heb ik nog goed gekend in de school waar ik m’n eerste broek versleet. Als onderwijzer was hij toen al op rust, maar hij was zeer begaan met de voetbalclub van hartje Genk : “Genker Voetbal Vereniging”, of kortweg Genk VV. Niet te verwarren met KRC Genk ! Dat is een voetbalclub die zijn ontstaan dankt aan de fusie van enkele clubs van de voormalige steenkoolmijnen, zoals FC Winterslag en Thor Waterschei. KRC Genk is gehuisvest in de Cristal Arena (voorheen : Fenix-stadion). Bij één van die mijnclubs, nl. dat van  Waterschei speelde toen nog de vader van mijn klasgenoot Robby Bollen. Natuurlijk keken we daar als jonge knapen erg naar op ! Nochtans was die vader ook maar een eenvoudige werkman, maar dat begrepen we pas op het moment dat de familie Bollen verhuisde. De vader ging bij Club Brugge voetballen.

Reacties zijn gesloten.

© De teksten, afbeeldingen en media in dit document zijn auteursrechtelijk beschermd door nationale en internationale auteursrechten en mogen zonder voorafgaande toelating onder geen enkele vorm worden gepubliceerd of gebruikt. Citeren kan mits vermelding van auteur en datum en verwijzing naar de website blog.GeertRenckens.eu.