Geert Renckens

informaticus – genealoog – fotograaf – auteur – vader – filosoof

Geert Renckens

informaticus – genealoog – fotograaf – auteur – vader – filosoof
blog.GeertRenckens.eu

Dré

Als je de keuze maakt om jeugdleider te worden moet je hiervoor een aantal cursussen volgen. Voor mij gebeurde dat eind 1979. In de Chiro volg je eerst inleidingscursus (IK) en daarna scholingsbivak (SB). Naast de mooie herinneringen in de leefgroepen en de interessante kennis die je opdoet zijn de groepsmomenten met plezante toneelstukken me bijgebleven. Eén van de opvallendste leider-acteurs was ongetwijfeld Dré Steemans, een medewerker van verbond Limburg en leider bij Chiro Maasmechelen. Met deze chirogroep ging hij trouwens nog steeds mee op bivak om te koken. Veel van de dolle fratsen die hij op het podium van de leidingscursussen bracht, werden meegenomen naar de diverse chirogroepen in Limburg. Ook in mijn eigen chirogroep en afdeling heeft hij me vaak geïnspireerd voor groepsmomenten en bonte avonden.

Al tijdens de leidingscursussen bij Chiro Limburg was duidelijk dat Dré een bijzonder acteertalent had, de gave om een grote groep te amuseren, overliep van creatieve ideeën en mateloos aanstekelijk en inspirerend was.

Mijn oprecht deelnemen aan familie en (chiro)vrienden.

Reacties zijn gesloten.

© De teksten, afbeeldingen en media in dit document zijn auteursrechtelijk beschermd door nationale en internationale auteursrechten en mogen zonder voorafgaande toelating onder geen enkele vorm worden gepubliceerd of gebruikt. Citeren kan mits vermelding van auteur en datum en verwijzing naar de website blog.GeertRenckens.eu.