Geert Renckens

informaticus – genealoog – fotograaf – auteur – vader – filosoof

Geert Renckens

informaticus – genealoog – fotograaf – auteur – vader – filosoof
blog.GeertRenckens.eu

Leefwereld

brochure_naar_de_eerste_graad_SO

voorpagina brochure "naar de eerste graad SO"

In onze contreien spreken we Nederlands, maar toch heeft elke leefwereld zo zijn eigen taaltje, en dikwijls ook een aantal specifieke afkortingen. We noemen dit vaktaal of jargon.

Onze kinderen zitten nog in het basisonderwijs en onlangs werden we uitgenodigd op een informatie-avond voor de studie- en school-keuze voor het Secundair Onderwijs (in Nederland : voortgezet onderwijs). De informatie-avond was bestemd voor de ouders, maar “geïnteresseerde” kinderen waren deze keer ook welkom. Onze oudste wás geïnteresseerd en vergezelde ons…

We kregen veel informatie en ook de brochure “Naar de eerste graad SO”. Onze zoon bekeek de voorpagina, wees naar de afkorting SO en vroeg me fluisterend : “Papa. SO, dat betekent toch sexuele opvoeding ?”

Reacties zijn gesloten.

© De teksten, afbeeldingen en media in dit document zijn auteursrechtelijk beschermd door nationale en internationale auteursrechten en mogen zonder voorafgaande toelating onder geen enkele vorm worden gepubliceerd of gebruikt. Citeren kan mits vermelding van auteur en datum en verwijzing naar de website blog.GeertRenckens.eu.