Geert Renckens

informaticus – genealoog – fotograaf – auteur – vader – filosoof

Geert Renckens

informaticus – genealoog – fotograaf – auteur – vader – filosoof
blog.GeertRenckens.eu

15 km per dag …

15 km per dag is de gemiddelde verplaatsing van de burger… Mijn overgrootvader ging in het begin van de 20ste eeuw wekelijks te voet met handkar van Peer naar Genk om zijn textielwaren te verkopen…. In het nabije Wijchmaal was wel een station, maar de trein was duur en reed eerst naar Hasselt. Paarden, ossen en ezels bestonden natuurlijk ook al, maar die kosten ook veel geld. De afstanden zijn weinig veranderd, de verplaatsingswijze wel…. En de snelheid en reistijd ?

Reacties zijn gesloten.

© De teksten, afbeeldingen en media in dit document zijn auteursrechtelijk beschermd door nationale en internationale auteursrechten en mogen zonder voorafgaande toelating onder geen enkele vorm worden gepubliceerd of gebruikt. Citeren kan mits vermelding van auteur en datum en verwijzing naar de website blog.GeertRenckens.eu.