Geert Renckens

informaticus – genealoog – fotograaf – auteur – vader – filosoof

Geert Renckens

informaticus – genealoog – fotograaf – auteur – vader – filosoof
blog.GeertRenckens.eu

Sterrenhemel

Sinds gisterenmiddag is het luchtruim gesloten voor alle luchtverkeer. Voor veel mensen schept dat grote problemen, maar er zijn ook mooie kantjes… In de streek waar ik woon is het luchtruim een wachtzone voor het landend verkeer voor Zaventem. Er zijn steeds vliegtuigen rondjes aan ’t draaien in afwachting van hun toestemming om koers te zetten naar de landingsbaan. Gevolg is dat de hemel bij ons elke avond voorzien is van vele witte en rode knipperlichtjes en vaak zie je ook de landingslichten al aan flitsen. Soms zie je wel 20 vliegtuigen tegelijk aan het firmament. Gisterenavond dus geen enkel ! De maagdelijke en onbewolkte hemel gaf eens een ongeschonden beeld van hoe de sterrenhemel er bij ons werkelijk uitziet zonder al die menselijke lichtvervuiling. Lang geleden dat ik dat nog zo mooi gezien had.

Reacties zijn gesloten.

© De teksten, afbeeldingen en media in dit document zijn auteursrechtelijk beschermd door nationale en internationale auteursrechten en mogen zonder voorafgaande toelating onder geen enkele vorm worden gepubliceerd of gebruikt. Citeren kan mits vermelding van auteur en datum en verwijzing naar de website blog.GeertRenckens.eu.