Geert Renckens

informaticus – genealoog – fotograaf – auteur – vader – filosoof

Geert Renckens

informaticus – genealoog – fotograaf – auteur – vader – filosoof
blog.GeertRenckens.eu

Spreekbeurt met Prezi

Power Point is in het bedrijfsleven stevig ingeburgerd. Iedereen die een beetje geschoold is, kan een presentatie bekijken en velen kunnen er zelf één maken. Vroeger gebruikte ik het ook regelmatig, maar wegens de steeds wijzigende uitgaves, waarbij vroegere versie’s niet ondersteund worden, betaal ik niet meer voor telkens een nieuwe licentie.

Zonder Power Point lukt ook aardig goed ! Er zijn andere programma’s die minstens even goed zijn, weinig inspanningen eisen, en waar je snel mee vertrokken bent. Tot mijn zoon zijn eerste spreekbeurt moest geven… De meeste klasgenootjes werken wél met Power Point en “iedereen kan het…” Bij ons thuis dus niet, want het programma is niet beschikbaar ! Het stimuleerde me om een origineel alternatief te zoeken.

Zo stootte ik op het hongaarse Prezi van Adam Somlai-Fischer en Peter Halacsy. Prezi is een concept om presentatie’s samen te stellen op het internet (in de “cloud”). Het heeft mijn zoon en mezelf wat extra moeite gekost om het te doorgronden, maar we zijn fier over het resultaat :

(Klik het grijze driehoekje om de spreekbeurt te starten, en dan telkens om naar een volgend beeld te gaan. Voor volledige schermweergave : ga naar “More”, vervolgens klikken op “Fullscreen”)

Reacties zijn gesloten.

© De teksten, afbeeldingen en media in dit document zijn auteursrechtelijk beschermd door nationale en internationale auteursrechten en mogen zonder voorafgaande toelating onder geen enkele vorm worden gepubliceerd of gebruikt. Citeren kan mits vermelding van auteur en datum en verwijzing naar de website blog.GeertRenckens.eu.