Geert Renckens

informaticus – genealoog – fotograaf – auteur – vader – filosoof

Geert Renckens

informaticus – genealoog – fotograaf – auteur – vader – filosoof
blog.GeertRenckens.eu

Geen privé-profielen meer bij Google

De meesten die regelmatig Google gebruiken hebben gemerkt dat er de laatste weken heel wat aan de zoekgigant veranderd is. Vooral de lay-out van de zoekmachine valt op. Het is slechts een voorbode van het nieuw product dat de zoekgigant lanceerde, nl. Google+. Hiermee wil Google de markt van de sociale netwerken betreden. De filosofie van Google is dat een sociaal netwerk maar goed werkt als bepaalde gegevens van iedereen openbaar zijn. Dus geen privé-profielen meer. Zij worden na 31 juli 2011 allemaal verwijderd.

Wie een privé-profiel heeft, kan zijn gegevens aanpassen en publiek maken. Veel profielen vermelden enkel naam en voornaam. Om het publiek te maken moet je je geslacht en geboortedatum toevoegen. Op dit moment kan je verder zonder foto, maar het valt te verwachten dat Google dat vroeg of laat ook zal eisen. Inzake de geboortedatum stelt Google wel dat die niet zichtbaar is. Vraag is natuurlijk wat Google zelf met die geboortedatum doet, en ook wat ze er in de toekomst mee zal doen. Het beschermen van onze kinderen is een nobele zaak, maar met leeftijdsgebonden advertenties ben ik niet gediend.

Voor gebruikers van Gmail die hun geslacht en geboortedatum niet ingevuld hebben, valt af te wachten wat met deze accounts gebeurt na 31 juli.

Reacties zijn gesloten.

© De teksten, afbeeldingen en media in dit document zijn auteursrechtelijk beschermd door nationale en internationale auteursrechten en mogen zonder voorafgaande toelating onder geen enkele vorm worden gepubliceerd of gebruikt. Citeren kan mits vermelding van auteur en datum en verwijzing naar de website blog.GeertRenckens.eu.