Geert Renckens

informaticus – genealoog – fotograaf – auteur – vader – filosoof

Geert Renckens

informaticus – genealoog – fotograaf – auteur – vader – filosoof
blog.GeertRenckens.eu

weeral doden op PP

Toen ik van de ingestorte tent hoorde kwamen mijn herinneringen als topperleiders naar boven… Ergens in de 80-er jaren hadden we onze tent opgezet tijdens een bivak, waarna we een verkenningswandeling maakten. Onze tent was slechts gedeeltelijk vastgezet omdat het snikheet was, en we weinig zin hadden om het af te werken… Tijdens onze wandeling stak er een enorme zomerstorm op met hevig onweer en wervelwinden. Schuilen onder een rots was de enige optie. Toen we terug op de bivakplaats kwamen bleek onze tent opgelicht en verzet door de storm. Enkele aspiranten en leiders hadden alle bagage in veiligheid gebracht. Geen schade, geen gekwetsten… Mijn verantwoordelijkheid, en die van mijn medeleiders, werd ’s avonds, tijdens de leidingskring, ernstig in vraag gesteld….

Gisteren op Pukkelpop : 5 (0,008 %) doden en 60 (0,1 %) gewonden…
Er waren wel wat kennissen van ons gezin aanwezig op de festivalweides: ik hoop dat ze nu allemaal ongedeerd en veilig zijn !

Bij de eerste beelden (Pukkelpopindestorm) moest ik al snel aan de Tsunami in Japan (11/03/2011) denken, maar ook aan mijn herinneringen aan het chiro-bivak in Roth kwamen naar boven. Gelukkig ben ik geen jeugdleider meer, woon ik niet aan de kust, en zit ik niet meer in de leeftijdscategorie 15-35. Ook de schoenen van de tentenontwerpers en -bouwers van Bree (of andere plaatsen) zou ik op dit moment niet graag ruilen ….

Indien nodig : wij kunnen vandaag (vrijdag 19/08/2011) 3 mensen opvangen voor een comfortabele slaapplaats en een 8-tal die eigen slaapgerief bij hebben (veldbed en slaapzak). Mensen met een beperking is ook mogelijk, maar dan vervalt voorgaande zin.

Innige deelneming aan de families en verwanten van de slachtoffers.

http://www.chiro.be/

Reacties zijn gesloten.

© De teksten, afbeeldingen en media in dit document zijn auteursrechtelijk beschermd door nationale en internationale auteursrechten en mogen zonder voorafgaande toelating onder geen enkele vorm worden gepubliceerd of gebruikt. Citeren kan mits vermelding van auteur en datum en verwijzing naar de website blog.GeertRenckens.eu.