Geert Renckens

informaticus – genealoog – fotograaf – auteur – vader – filosoof

Geert Renckens

informaticus – genealoog – fotograaf – auteur – vader – filosoof
blog.GeertRenckens.eu

De rode knop

Vandaag nog eens gaan winkelen waar ik het minder goed ken…  De verkeerssituatie was er alweer veranderd sinds de vorige keer dat ik daar was. De parking van het warenhuis was enkel toegankelijk via slagbomen. Er stond groot “ENKEL VOOR KLANTEN VAN…” en dan een opsomming van enkele bekende winkelketens.

Waarschijnlijk gaat het poortje wel vanzelf open, dacht ik, want ik zou toch klant gaan zijn bij één v.d. warenhuizen. Ik reed naar de slagboom, maar die ging niet open. Een klantenkaart had ik niet. Ik verwachtte een bedieningspaal met knop waarbij je vervolgens een ticket krijgt, misschien hing er wel een parlefoon,….

De poort ging dus niet vanzelf open en het bedieningspaneel zag er uit als op de foto : de rode knop is allicht de noodstop, op het nummerklavier kan je een code intikken, een kaartlezer voor klanten met een klantenkaart, en dan nog een schuifje om een ticket in te steken of te ontvangen, en tenslotte een onleesbaar display… Geen groene knop dus, die voor mij de enige overblijvende optie zou kunnen zijn. Ik reed achteruit en heb lang moeten zoeken naar een parkeerplaats in de ruime omgeving. Spijtig, want de parking achter de slagboom was zo goed als leeg. Samen met mijn zoon deden we de boodschappen, en we zijn de paal toch nog eens van dichtbij gaan bekijken. Ik kon nu rustig mijn leesbril opzetten : op het display stond armtiering klein : “Druk voor ticket – Poussez pout ticket”. Met dat “Druk”-bevel kon slechts het drukken op de rode knop bedoeld zijn… Als die knop groen was uitgevoerd had ik er eerder allicht spontaan op gedrukt…

bedieningspaneel bij slagboom

bedieningspaneel bij slagboom

Eén reactie op “De rode knop”

  1. Adolphe M.Douwes schreef:

    Gaarne uw mailadres voor vraag over foto’s Sint Truiden

© De teksten, afbeeldingen en media in dit document zijn auteursrechtelijk beschermd door nationale en internationale auteursrechten en mogen zonder voorafgaande toelating onder geen enkele vorm worden gepubliceerd of gebruikt. Citeren kan mits vermelding van auteur en datum en verwijzing naar de website blog.GeertRenckens.eu.