Geert Renckens

informaticus – genealoog – fotograaf – auteur – vader – filosoof

Geert Renckens

informaticus – genealoog – fotograaf – auteur – vader – filosoof
blog.GeertRenckens.eu

Brandweerkazerne

Mijn lagere school doorliep ik in het centrum van Genk, vlakbij de toenmalige brandweerkazerne. Op het dak van de kazerne stond een sirene voor het oproepen van de vrijwilligers in geval van brand. Onze schoolmeester moest dan even zwijgen tot het geloei van de sirene over was. Ondertussen zijn die oproepsystemen behoorlijk veranderd en hoor je sirenes voor andere doeleinden. Prioritaire voertuigen die je voorrang moet verlenen of vaste sirenes om de bevolking te waarschuwen bij rampen.

brandweerkazerne Hasselt 19/07/2019

brandweerkazerne Hasselt 19/07/2019

Onlangs was ik in de brandweerkazerne van Hasselt. Een gloednieuw gebouw, net buiten de grote ring van de stad. Het oude gebouw, nabij de voormalige Kolonel Dusart Kazerne en de gevangenis, voldeed niet meer. De nieuwe brandweerkazerne is voorzien van een omroepsysteem om de ploeg van dienst op te roepen. Je hoort er regelmatig korte, kernachtig boodschappen zoals “Aandacht brand, 1ste pompwagen, commandowagen, ladderwagen” ofwel “Aandacht, ziekenwagen Zonhoven“. Sommige oproepen zijn van een andere aard, zoals “Dienstmedeling : korporaal Spuitmans wordt op zijn kantoor verwacht

Het was vrijdagnamiddag en ik dronk een koffie met mijn gesprekspartner in de cafetaria. De mededeling die volgde was een mooie inleiding op het weekend : “Aandacht, samenkomst in de experience room voor oefening jeneverfeesten“.

Reacties zijn gesloten.

© De teksten, afbeeldingen en media in dit document zijn auteursrechtelijk beschermd door nationale en internationale auteursrechten en mogen zonder voorafgaande toelating onder geen enkele vorm worden gepubliceerd of gebruikt. Citeren kan mits vermelding van auteur en datum en verwijzing naar de website blog.GeertRenckens.eu.